Produse si servicii

Nutritia si alimentatia influenteaza direct si evident nu numai nivelul productiilor animale dar si reproductia, procesele de crestere si dezvoltare, starea de sanatate a animalelor si nu in ultimul rand eficienta economica – obiectiv determinant in desfasurarea activitatii din zootehnie.

O alimentatie performanta sub aspect productiv si economic impune cunoasterea si aplicarea conceptelor si recomandarilor nutritiei animale, stiinta aflata in continuu progres. Nutritia a contribuit decisiv, alaturi de ameliorarea genetica, la evolutia spectaculoasa in ultimii zeci de ani a performantelor obtinute in zootehnie; intre acestea, poate cea mai elocventa este reducerea cu zeci de procente a consumului specific de harana pentru realizarea diferitelor productii.

Importanta nutiritiei in productia animala este evidentiata si prin ponderea costului hranei (peste 50%) in costurile produselor animale. Atentia pe care crescatorii de animale o dau nutritiei si alimentatiei efectivului, determina in mare masura, rentabilitatea activitatii lor.